Здравейте!
Ще съм много благодарна, ако някой може спешно да ми помогне с това къде и каква застраховка (включваща здравна и за отговорност) да сключа по време на обучението ми в Холандия. От Лайден ми дават две основни фирми - AON or IPS. С коя е по-изгодно да се сключи и коя от всички видове застраховки. Каква е процедурата?
Ако някой има опит, ще е много полезно.
Мерси,
Анелия
Здр,
Разгледай какво покриват двете застраховки и на каква цена. Преди няколко години аз лично бях застрахован в IPS и нямам никакви забележки. Даже покриваше и закупено имущество в периода, в който си застрахован. Излизаше около 400 евро на година. Нещата се променят така, че разгледай и двете фирми AON и IPS. Няма смисъл да бързаш имаш период от 3 месеца ако не се лъжа да се застраховаш. Преди доста българи се застраховаха в БГ незнам дали минава още номера.
А имате ли представа, ако имаме европейска здравна карта дали ми е нужда здравна застраховка в Холандия? Изобщо някой да има опит с това от 2007 насам и да знае каква е процедурата с тази карта - какво покрива, как си клеймва и т.н.