Начало Форум  
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Leiden vs Maastricht
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 12
Тема: Leiden vs Maastricht
Leiden vs Maastricht 1 месец, 3 Седмици  
Здравейте,
някой да има информация кой от двата университета има по-добра програма по м/унар данъчно право? Във форумите всеки дърпа към унито, к е учил и не мога да получа обективно мнение.
Ще съм много благодарна, ако помогнете, т.к. ми е доста спешно
Мерси,
Анелия
razutkata
Fresh Boarder
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.

Отг: Leiden vs Maastricht 1 месец, 3 Седмици  
Ако става въпрос за право каквото и да било то - Leiden e университета който в Холандия дава тон. Повечето от министрите и депутатите в Холандия са завършили там. Плюс това е най-стария университет в Холандия. Но бъди готова на здраво четене.

Поздрав
Zarro
Administrator
graph
Learning is not mandatory...
Surviving also not!

Мерси,
Просто колкото повече чета, толкова повече се обърквам, тъй като мненията са доста раздвоени. Това, което ме притеснява, е дали в Лайден има достатъчно практическа насоченост, тъй като в Маастрихт обучават по метода problem-based-learning, който е доста ефективен.
Та така...ако някой има практически опит с някой от двата унита за тези специалности, моля да помогне
Анелия
razutkata
Fresh Boarder
graphgraph

Ами незнам за каква практическа насоченост говориш, но ако искаш практически насочени полуфабрикатни специалности не ходи в университет в Холандия, а се запиши в HBO или така наречените University of Applied sciences. За повече информация виж тук.

Тук има едно ако. Ако си решила да правиш магистър то по-добре да учиш в университет (в HBO-то няма магистри и да изкараш магистър след HBO бакалавър си е една много измъчена клизма).

Ако сравняваш University of Applied sciences сиреч HBO и университет в просто си се объркала.

В Холандия лоши университети НЯМА ! има посредствени Хохесхолен HBO-та.

В крайна сметка решението си остава твое. Ако смяташ, че problem-based-learning е това от което имаш нужда, направи този избор.

Аз ти пожелавам всичкия успех от който се нуждаеш.

Заро

Бележка:
Всъщност има магистри и в HBO-to. Tе са нещо като best practices в работата на кадри които имат вече 4-5 години стаж. Тези магистри са по 16-20 хиляди евро на учебна година. В Холандия общо взето само фирми плащат тези такси, 'щото парите за обучението им се приспадат от от общия данък.
Zarro
Administrator
graph
Последна редакция: 12/07/2010 21:31 от Zarro.
Surviving also not!

Отг: Leiden vs Maastricht 1 месец  
Въпросът ми е до Заро и до тези, които имат личен опит. Стресната съм от това, което казвате за Universities of Applied sciences. Това загубено време ли ще бъде? И ако трябва да избирам, кое е по-добро: InHoland или Haagse Hogeshcool? И още: Има ли програми в Холандия, които започват през януари/февруари, както в САЩ (специално - бизнес и дизайн)? Благодаря предварително за отговора. Много съм объркана.
mariagosp
Fresh Boarder
graphgraph

Отг: Leiden vs Maastricht 1 месец  
Здравей Мария,
До колкото знам повечето програми започват през месец септември или най-късно октомври. За всеки случай провери:

bgstudents.eu/index.php?option=com_conte...;id=34&Itemid=54

и

bgstudents.eu/index.php?option=com_conte...;id=35&Itemid=55

там по линковете можеш да разгледаш повечето ако не всичките Унита и Унита за приложна наука. Там със сигурност има изчерпателна информация за програмите на дадено учебно заведение.

Имам друг въпрос защо си се спряла на InHoland и Haagse Hogeshcool. Ако ти се учи нещо с бизнес Еразмус в Ротердам е световно признат университет, даже тази година (или миналата беше) на м/ународното състезание за бизнес предложения в Испания техни възпитаници спечелиха 1во и 2ро място.

Не бързай с избора. Ако се забавиш с една учебна нищо лошо няма да се случи даже ще можеш да направиш по трезв избор. Избор под стрес в повечето случаи не е от най добрите. Не се опитвай да притеглиш всички променливи рационално - много са. Почини си и не мисли за това. След известно време една ведра утрин отговора сам ще изплува в съзнанието ти (холандско откритие за това как да мислим подсъзнателно . Ако искаш статията мога да тия уплоадна).

Така че споко не се панирай

Заро
Zarro
Administrator
graph
Surviving also not!

Отиди най-отгореСтраница: 12
Модератори: Zarro
Банер